Nejnovější články

Naši partneři

Chraňte interiér před sluncem

21. 6. 2023

Teplo a sluneční záření je po dlouhé zimě nedostatkové zboží, ovšem když začne být v létě příliš parno, také to není nic příjemného. Jak se zbavit přebytečného tepla v interiéru? Když už je uvnitř, těžko ho dostanete ven, nejlepší ochranou je vůbec ho dovnitř nepustit. Jak to udělat? Pomohou protisluneční fólie.

Jsou to zrcadlové fólie, které dokážou vysoké procento slunečních paprsků odrazit. Díky tomu se skrz okenní skla dovnitř nedostává zdaleka tolik tepla a v interiéru zůstane příjemný chládek. Vyberte si ty správné fólie, existují v mnoha provedeních, některé jsou transparentní, jiné tónované a další stříbrné se zrcadlovým efektem. Fólie nijak neomezují výhled z oken. Naopak zvenku dovnitř vám tónované a zrcadlové fólie zajistí mnohem větší soukromí. Tyto fólie se pochlubí schopností odrazit až 95 % tepelného záření. Navíc lepení je velmi snadné, budete je mít na oknech raz dva.

 

Jak protisluneční fólii správně nalepit

 

Aby fólie dokonale přilnula k podkladu, je třeba skleněnou plochu zbavit všech nečistot a řádně odmastit. včetně rámu. Protisluneční fólii si připravte tak, aby na každou stranu přesahovala lepenou plochu o 2-3 cm. Podklad i přilnavou stranu fólie navlhčete mýdlovou vodou a přiložte na okno. Vezměte si stěrku a od prostředka směrem k okrajům a směrem dolů fólii vyhlazujte. Úpravu velikosti fólie nechte až na úplný závěr lepení. Máte-li vyhlazeno, seřízněte fólii tak, aby mezi ní a rámem okna byla na všech stranách mezera 2 mm. Ještě jednou přejeďte fólii stěrkou a máte hotovo.

Po nalepení bude trvat několik týdnů, než fólie zcela uschne. Doporučujeme proto fólie nečistit po dobu minimálně 3-5 týdnů. Poté můžete k čištění používat mýdlovou vodu. Kvalitní protisluneční fólie naleznete na našem e-shopu Tapeta-dekorace.cz, kde můžete nakoupit kdykoli z pohodlí svého domova, nebo se přijďte podívat do naší vzorkové prodejny ve Frýdku-Místku.