Olivový olej Chiavalon aneb sluncem zalitá Istrie jako na dlani
Chorvatsko a olivy. Přesně tato tradice je známá už po celé Evropě a dorazila i k nám. Oleje s razítkem extra panenské kvality jsou stále populárnější a čeští strávníci si vybírají to nejlepší, nechtějí druhou jakost ze supermarketů, nezajímají je pokrutiny, nesmíří se s vysokou aciditou výsledného olivového oleje. Právě naopak, hodlají dostat na svůj stůl prvoligovou špičku. A proč ne právě tu z Istrie, kde je tajemství skryto v detailu. Kratší vegetační období ve srovnání s Andalusií nebo Sicílií a zároveň dostatečné teplo na to, aby uzrál skutečný klenot.
Prospěšný pro zdraví a se skvělou chutí
Stále věříte, že co je opravdu zdravé, tak vám zkrátka nezachutná a budete se muset nutit, abyste spolkli jediné sousto, dali si jedinou lžičku? Olivový olej je naštěstí o něčem docela jiném, nejen proto, že značka Chiavalon vám nabídne hned pětici originálních chutí. Každý produkt je určen pro jinou kuchyni, takže na své si přijdou nejen ti, kterým maso příliš nechutná, nebo je z nějakého důvodu odmítají a dopřejí si spíše zeleninový salát, houbovou polévku nebo těstoviny. Propečené steaky, grilovaná pražma, krkovička z poctivého vepřového, i tady si přijde na své olivový olej. Mozzarella, rybí carpaccio, červené maso, sýr, rizoto. To je jen malý výčet pokrmů, s nimiž vám pomůže Chiavalon. Zdravý životní styl není jen heslo, naopak – kdo se mu propůjčí, doslova omládne!
Středomořský region a spěch? Ale kdeže, tady se na to nejlepší musí trochu počkat. Nebojte se proto trpělivosti, protože výroba olivového oleje říjnová sklizeň přináší zas a znova to nejlepší z míst, kde rostou četné olivové háje. Olej z oliv pak nemusíte kombinovat jen s hlavním chodem, ale například i s dezertem – čokoládový dort nebo vanilková zmrzlina opravdu vyniknou, byla by škoda nedat šanci širokému repertoáru dobrot, které se na vás usmívají ze všech receptů světa.