Výrazné tofu s jemnou omáčkou
Spousta jedlíků vůbec netuší, co skvělého se v tofu ukrývá. Je vyráběno ze sóji, která se řadí mezi luštěniny, a tudíž je tofu bohatým přísunem bílkovin. Mnohdy je tofu tedy spojováno s vegetariány a vegany, a také se zdravou kuchyní.
Chcete v ústech pocítit výraznou kořeněnou chuť, která je doplňována jemnou chutí sýrové omáčky a rýže? Inspirujte se mým receptem.
Co vše je potřeba:
tofu
rýže
tavený sýr
smetana
cibule
čerstvý špenát
pepř, chilli, paprika
sojová omáčka
kapka oleje
Postup:
1. dát vařit rýži
2. na oleji osmahnout cibulku, přidat nakrájené tofu na kostičky, okořenit
3. prohřát smetanu, přidat balení taveného sýru popř. nivu, sekaný čerstvý špenát, trochu pepře
4. uvařeno :-)
Tento jednoduchý recept vařím moc ráda. Velmi jsem si oblíbila pikantnější chuť tofu a lahodné sýrové omáčky.
Inspirovali jste se tímto receptem? Vyzkoušejte a nechte si chutnat.