Nejnovější články

Naši partneři

Čtyřdenní výlet v Německu

8. 1. 2016

Do sousedních států ČR se rozhodně vyplatí jezdit na výlety. Ubytování se dá levně sehnat v hostelech v samotném centru Berlína a vlastním autem či komfortním autobusem jste tam z Prahy za chvíli. Pokud máte hluboko do kapsy, doporučuji si s sebou vzít nějaké jídlo z domu. V Německu je na naše poměry poměrně draho a balení toustového chleba neseženete levněji jak za 30-40 Kč. V rychlém občerstvení se ceny pohybují v přepočtu na koruny kolem 60-80 Kč za hranolky.

Hlavním objektem celého výletu je město Berlín, ve kterém se můžete ubytovat např. v hotelu Happy Go Lucky. Doporučený start cesty z Prahy je kolem sedmé hodiny ranní. Zastávku si udělejte v Míšni a navštivte míšeňskou porcelánku, kde uvidíte způsob a techniku výroby porcelánu. Při větším počtu Čechů můžete u práce jednotlivých tvárníků poslouchat český výklad. Míšeň můžeme přirovnat k městu Znojmo. Obě města jsou dominantní především svými vinicemi, řekou, hradem a celkovou scenérií. Při cestě do Berlína nezapomeňte navštívit zámek Moritzburg, který je obklopen zámeckým rybníkem a v zadní části půvabnou zahradou. Mnoho návštěvníků se na zámek vydá právě proto, že se zde natáčela velmi známá pohádka Popelka. Po prohlídce tohoto malebného místa následuje odjezd do Berlína.

V Berlíně doporučujeme strávit alespoň dva dny. Na poznávání celého Berlína vám dva dny stačit nebudou, ale určitě si ho stihnete prohlédnout a navštívit jeho významné památky, jako je např. Berlínská zeď, Braniborská brána, náměstí Alexanderplatz, památník holokaustu, budova parlamentu Reichstag a další památky.

Čtvrtý den se na cestě zpátky do Česka zastavte v Drážďanech, úžasném městě, které si své návštěvníky zcela získá. Protéká zde rozsáhlá řeka Dunaj, nachází se zde celosvětově známá galerie Zwinger, kostel Matky Boží Frauenkirche a mnoho dalšího. Nedaleko Drážďan leží vesnička Pillnitz, která láká své návštěvníky zámkem Pillnitz se zámeckou zahradou.

Možností je opravdu mnoho. Jestliže máte na výlet vyhrazen více dní, můžete si udělat celodenní výlet do městečka Postupim, které se nachází v blízkosti Berlína. V Postupimi je nádherné zámecké sídlo Sanssouci, proplétané rozlehlým parkem, terasami a nejrůznějšími stavbami. Dále doporučujeme holandskou čtvrť s domy typického holandského stylu. V druhé polovině delšího výletu určitě navštivte Česko-Saské Švýcarsko s vzácnými skalními útvary a nadskutečnou přírodou.

Nechali jste se inspirovat tímto výletem? Která místa jste navštívili nebo navštívíte a co se vám nejvíce líbilo? Jak se vám s místními dorozumívalo?

 Zwinger